2011. december 22., csütörtök

Karácsonyi TAG

Annyi lánynál láttam és késztetést érzek én is kitölteni!!!

1. Csomagolópapír vagy ajándéktasak?
Csomagolópapír csak is! Még a legbénább dolgokat is beburkolom. :D

2. Igazi fa vagy műfenyő?
Igazi, annak van hangulata szerintem. Imádom a fenyő illatot, anélkül nem is tudnám elképzelni a karácsonyt!!!! Nekem a fa feldíszítésével veszi kezdetét az ünnep!

3. Mikor díszíted fel a fát?
24-én délután.

4. Mikor „bontod le” a fát?
Attól függ, ha nagy hullik szegényem amikor január első heteiben lebontásra kerül. De általában nálunk amíg bírja alapon áll a fa!

5. Szereted a tojáslikőrt?
Nem nagyon szeretem az édes italokat!

6. Kedvenc ajándékod, amit gyerekként kaptál?
Ez egy jó kérdés. Sok dolgot szerettem nagyon; például a Legoimat. Volt, hogy szinte mindenkitől azt kaptam! Aztán a motoros barbi babám, amit külföldről kaptam. A zenélő járkálós mikulásom kis gyerekként. De amit mai napig imádok, és egy örök emlék számomra az a hiper szuper szánkóm a nagypapámtól (aki sajnos azóta eltávozott).

7. Van „betlehemed”?
Nincs, nálunk ez nem volt szokás.

8.Kinek a legnehezebb ajándékot venni?
Apukámnak és a párom anyukájának.

9. Kinek a legkönnyebb ajándékot venni?
Anyunak!

10. Legrosszabb karácsonyi ajándékod?
Nem volt ilyen! Én mindennek tudtam örülni, és remélem fogok is. A képkereteket is használom, a cd tartóknak is lett sorsa. :)

11. Elektronikus vagy postai képeslap?
Szerencsésnek mondhatom magam, mert személyesen van lehetőségem elmondani a jó kívánságaimat. Akivel meg olyan szinten vagyok, annak smst írók általában! De a családommal minden évben küldünk a távoli rokonoknak képeslapot, de ilyenkor azért fel is hívjuk egymást!

12. Kedvenc karácsonyi film?
Igazából szerelem! Imádom azt a filmet, minden karácsonykor képes vagyok megnézni! :D

13. Mikor kezdesz vásárolni?
A kézzel készített ajándékokhoz már novemberben gyűjtöm az alapanyagokat! A többit pedig folyamatosan. Idén sajnos az utolsó pillanatra hagytam a dolgokat, mert nem volt időm kutatni- keresni. De szerencsére 2-3nap alatt meg voltam mindennel!

14. Ajándékoztál már tovább karácsonyi ajándékot?
Nem.

15. Kedvenc karácsonyi étel?
Hólabda :)

16. Színes vagy sima fények?
Kis koromban színes égősorunk volt, imádtam. Képes voltam órákig bámulni, de sajnos elromlott. Most sima van, ami nagyon sokféle képen tudja magát variálni.

17. Kedvenc karácsonyi dal?
Na az nincs...

18. Elutazol karácsonykor vagy otthon maradsz?
Én azaz ember vagyok aki hazautazik karácsonyra, nem tudnám elképzelni a szüleim nélkül az ünnepeket! 24-én csak mi vagyunk, 25-én jön a barátom a rokonok és mindenki, 26-án keresztszülők jó barátok.

19. Csillag vagy angyalka csúcsdíszed van?
Egyik sem, nálunk a hagyományos csúcsdísz a nyerő!

20. Mikor nyitod ki az ajándékokat?
24-én este szoktunk egymást megajándékozni a szüleimmel. 25-én pedig a rokonokkal egymást! Általában amikor megkapom meg is kukantom, hogy mit kapok. :)

21. Legidegesítőbb dolog ebben az időszakban?
Az emberek, akik hibbant módjára tudnak viselkedni a boltokban! A szeretetünnepén még egy morzsán is képesek összeveszni! Ilyenkor nagyon el tud menni a kedvem az egésztől, annyira utálom, hogy minden a pénz körül forog és hogy sokan azt hiszik, hogy a drága ajándék a legjobb választás! Persze erre az üzletek is rámennek, ma a MédiaMarkton háborodtam fel "A karácsony a fa alatt dől el!", ez milyen szlogen már?????? Pont, hogy nem ott; mert hiába van pénzed, hogy ha senkinek nem tudsz örömet szerezni! Én személy szerint a személyes apró dolgoknak jobban tudok örülni és én is erre törekszem!

2011. december 10., szombat

Ha...

Olyan nagy lendülettel vágtam bele ebbe a blogolásba de sajnos az időm és az energiám nem engedi a túl gyakori posztok írását. Imádom a szép csecse színes csilivili dolgokat. Sokszor gondolom, hogy a szürke stresszes gondokkal teli hétköznapokon ezek jobbá és főleg szebbé tudják tenni a napomat!
Azt hiszem legalábbis remélem, hogy karácsony körül illetve az új esztendőben lesz annyi időm és erőm, hogy a bejegyzéseim számít szépen meggyarapítsam.
Mostanság jó pár dolgot vettem, amik szerintem látványában nem csak az én életemet hanem másét is be tudnák aranyozni. :)
Én mindig úgy vagyok vele, ha éjszakázom is vagy ha épen bal lábbal kelek fel akkor is legyen magamra 10-15percem és úgy lépjek ki otthonról, hogy jól érzem magam a bőrömben! Én sem vagyok egy nehéz bombázó, de azt hiszem minimális ráfordítással egész emberi fejet tudok magamra varázsolni (a reggeli kávé kíséretével). Nem érzem magamat hiúnak. Azaz igazság, hogy a világ nagyjából már csak a külsőségekről szól sajnos, és egy jó megjelenés az egy fél siker általában és persze az első benyomásnál is számít a dolog! Persze fontosnak tartom, hogy látszódjon az is, hogy milyen ember vagyok! Nem akarok és soha nem akartam felszínes lenni, valahogy nem is tudnék... :D
Szóval próbálkozom még ezzel a blogolással, remélem én is tudnok majd tartalmas hasznos bejegyzéseket írni. Persze ezek a lelkizős dolgok is részét fogják képezni. :D
Ha esetleg valaki olvas, annak legyen szép hétvégéje!!!! :)