2013. július 25., csütörtök

Nyári sminkek

 Az elmúlt időszakban megint csak nem nagyon jutottam gépközelbe. Viszont két sminkemet is sikerült lencsevégre kapnom. Mindegyikben közös, hogy nagyon egyszerűen elkészíthetők, látványos és igazán nyárias végeredményt produkálnak.
 Az igazat megvallva szerencsésnek érzem magam, rólam nem igazán folyik le a smink bár nem használok alapozót se olyan kencéket amikbe ne bíznék meg. Úgyhogy én nyaranta is szívesen sminkelem magam.



 Az első sminkben egy élénk tusvonal kapta a főszerepet, mondanom sem kell, hogy mennyire extra eredményt érhettek el egy ilyen tusvonallal. Én úgy érzem, hogy nem csak buliban, hanem a hétköznapokban is meg tudja állni a helyét. Legalábbis én nem vagyok rest hordani.



 Ha ezt a sminket készítem el, akkor ügyelek arra, hogy az arc többi része ne legyen hangsúlyos. Maximum egy nude szájfénnyel dobom fel a dolgot. Mondjuk ha van egy kis időm, akkor a szemem barnákkal szoktam kiemelni, ahogy a képeken is látni lehet és azt koronázom meg a színes tusvonallal. Így egészen hangulatos lesz az összhatás. :)



 A második smink már régebbi, borongós időben készült. Itt egy leheletnyi lilával dobtam fel a sivatagi homok csillogását idéző szemhéjpúderem (jesszus, ma a költői énem van porondon). Talán annyi érdekessége lehet, hogy a széleket matt fehér színnel satíroztam el, így kompenzáltam a csillámló árnyalatot. Illetve most egy világos matt rózsa árnyalat került az ajkakra.



 Nem mehetek el szó nélkül az mellett, hogy milyen idióta fejeket tudok vágni... komolyan mondom megszenvedek minden ilyen fotós alkalmat. Csinálok vagy 100képet és alig tudok 4-et összeválogatni.

 Ti, hogy állatok a sminkeléssel nyáron? Esetleg van bevált rutinotok a forró hétköznapokra? 
 Illetve még egy kérdés: ti hogyan tudjátok magatokat értelmesen lefotózni???

Köszönöm a figyelmetek!!!!

7 megjegyzés:

  1. Jujj az első <3
    És mennyire utálom, hogy én nem tudok ilyen tusvonalat húzni :(

    VálaszTörlés
  2. Igen jó a tus de ha pasi lennék, akkor a lilás variációtól -hogy mondjam szalonképesen- biztosan megkérdezném iszunk-e valamit :D Nagyon jól áll!!

    Én simán sminkelek nyáron is, csak kicsit másképp. Inkább pigmentek, mert jó alappal azok ott is maradnak vagy élénk rúzs és minimális minden más.

    Értelmesen fotózni? Sehogy. Vannak bizonyos pózok a beállításhoz, amik sok száz éve működnek, nem mindegy mekkora a látószög, mert könnyen látszik tízszer akkorának az orrod mint valójában. Megnyugtatlak, jól nézel ki és a képeid sokkal jobbak mint gondolod. Ha elfogadsz egy apróságot, akkor vágj le még egy kicsit homlokból, a skalpolás senkinek nem áll jól, ha pedig szemből fényképezel akkor derítsd kicsit azt az oldalt, ahol sötét van. Áh már nem vagyok érthető, megyek aludni. Jó hogy írtál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom magam megskalpolni, lehet túl nagy a fejem :D:D:D
      Amúgy minden képen valami lelóg belőlem. Erre még rá kell feküdjek.
      Lila tusvonalat még nem próbáltam, de tervben van az is. Úgyhogy már csak be kell egyet szerválnom valahonnan. :D

      Törlés
  3. Az első sminknél milyen tust használtál? Én is simán sminkelek nyáron, amilyen kedvem van épp, néha több, néha kevesebb. :) A fotózással meg azt hiszem ugyanúgy állok, ahogy te, legalább 200 kép aztán 2 ha jó belőlük. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tus Max factor Colour x-pert család tagja (elméletileg vízálló amit alá is írók mert a lemosása az valami kínszenvedés). Az árnyalat pedig a 04-es metallic turquoise.
      Maga a tus elég érdekes, nem ecsetes megoldású hanem a szár keskenyedik el (talán szivacsos maga a rész). Amit imádok benne, hogy pont annyi termék kerül rá amivel könnyedén meg lehet húzni a tusvonalat. Precízen lehet vele dolgozni, nem maszatolódik el és a tartóssága kiváló!!!
      Amit nem annyira szeretek benne az a lemosása, sminkelmosóval is darabokban jön csak le ami nem annyira esztétikus látvány. De ezt leszámítva tényleg szuper darab nyárra!

      Törlés
    2. Eddig nagyon elkerülték a figyelmem a Max Factor tusok, de köszi, ezt be kell szereznem akkor! :D

      Törlés