2012. szeptember 29., szombat

Step by step - Kis egyszerű

Sziasztok! Elérkezett az idő, hogy teljesítsem Nektek az ígéretem és egy 'step by step' bejegyzéssel lepjelek meg Titeket! Elég sokat filóztam, hogy melyik sminkemet mutassam be. Egy egyszerű mindennapi mellett döntöttem, amit majd Ti is bátran tudtok variálni a kedvetekre a jövőben!
Lássunk neki!

0. lépés: Ápolt tiszta hidratált arcbőr!!!! A legfontosabb dolog, hiszen ez minden smink alapja! Sminkelés előtt mindig arcot mosok, majd hidratáló krémmel ápolom.

1. lépés: Alapok!
 Lealapozom az arcom, majd felapplikálom a szemhéjalapozót egy keményebb ecsettel púderrel fixálom. Kiigazítóm a szemöldököm majd egy cellux segítségével a szemsarkát a szemöldökvégével összekötöm.

2. lépés: Fessünk!
A mozgó szemhéjra matt bőrszín a belső szemzugba és a szemöldök alá pedig matt fehér szín kerül- legkönnyebben puha szemfesték ecsettel tudjuk felhordani. Ez lesz a smink alapja. Én általában a bőrszínt a mélyítővonalig viszem fel.

3. lépés: Mélyítünk csajok!
Egy sötétebb színnel, legyen mondjuk sötét barna kékes beütéssel húzunk egy nem túl szabályos vonalat amit alaposan egy satírozó ecset segítségével elsatírozunk ügyelve hogy a belső szemzugba ne kerüljön a festékből! (Persze ha túl mennénk nem para, fehérrel tudjuk korrigálni!) A lényeg az egészben az élés vonal amely elhatárolja a matt bőrszínt, természetesen a szemöldök irányába satírozunk esetlegesen keverve fehérrel.

4. lépés: Külsőségek!
A belső szemzug 1/3-ba kerül egy kis matt sötét barna szintén ügyelünk arra, hogy az élés formát megtartsuk így enyhén felfelé satírozzuk el.

5. lépés: Lassan végzünk!
No és miért is jó nekünk a cellux? Azért csajok, mert segít a tökéletes tus forma kialakításában mellette bátran túl folyhat vagy túl húzódhat a cicafarka. :)
Ha befolyna a cellux alá a tus ne essünk pánikba, hiszen fültisztító pálcika segítségével eltüntethetjük a dolgot!
Már csak annyi a dolgunk, hogy a vízvonalat kihúzzuk és az alsó szempillák tövébe felrakunk egy kis sötét barnát. Ezt tus illetve apró ceruza ecsettel is megtehetjük. Majd jöhet a szempillaspirál!
Az eredmény:




6. lépés: Apróságok!
Jöhet egy kis pirosító no meg a rúzs vagy ajakápoló :)


A végeredmény:

Mivel ez volt a blog történetének első "step by step" bejegyzése örömmel várom a javaslatokat kritikákat esetlegesen ötleteket! Ha tetszett Nektek akkor lehet máskor is belevágok ilyesmibe! :)

Puszi lányok!!!! :)

20 megjegyzés:

  1. Szerintem jól összeraktad, követhetők a lépések, jók a képek, szóval várom a továbbiakat. A tusos-celluxos trükk meg óriási, rám fér valami csalás, mert amúgy totál béna vagyok tussal. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cellux az valami zseniális komolyan mondom, mert ugye alapból ad egy kis mankót plusz a tus vonalnál is megadja a kellő ívet illetve formát. Velem például sokszor előfordul, hogy buborékosan ragasztóm fel és ilyenkor picit befolyik alá akkor azt egy kis fültisztítóval letörlöm és tádádám kész is. Szóval szerintem okosabb megoldás mint például a lapos/kártyás variáció. Meg még mondhatom azt is, hogy egyszerűbb is.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Nekem az a lényeg! Legközelebb valami kis komolyabbat találok ki. Vagy valami extrább színeset.

      Törlés
  3. Tök jó volt ez a step by step, jöhet máskor is.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, rajta leszek összehozni! Majd ahogy időm energiám engedi :)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Köszönöm szépen, bár sokszor látok benne hibát még de majd legközelebb orvosolom. Még egyszer köszi és puszi :)

      Törlés
  5. .szep lett, jol is all. erthetoen leirtad, szivesen olvasok maskor is ilyet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, próbáltam a leírásnál érthetőbb de kissé viccesebb lenni nem akartam a szokásos sémákat szorosan tartani. :)
      Lesz máskor is! :))

      Törlés
  6. Tetszett ... jöhet még ilyen :)

    VálaszTörlés
  7. Tényleg nagyon szép hétköznapi smink lett! :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép lett a sminked :) és nem is bonyolult elkészíteni, a celluxos megoldás pedig hatalmas :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huu köszi, ez a celluxos dolog szerintem a legötletesebb főleg a tusvonalhoz de úgy alapból is ha szimmetrikus/szabályos sminket szeretnék. Van még egy ilyesmi megoldás, azt majd legközelebb megmutatom nektek! Köszönöm szépen!

      Törlés
  9. Nagyon tetszik! :) Csak így tovább!!

    VálaszTörlés