2012. október 12., péntek

Mit cipelek magammal nap mint nap

 Még nem volt ilyen bejegyzés, de rég megszerettem volna csinálni. Mit is cipelek magammal nap mint nap, mitől olyan görbe a testtartásom és mért is szakad le mindig a táskáim füle. :)
 A táska egy jó pár éves darab, azt hiszem a New Yorkerben vettem de nem biztos. Meglepően sokáig bírja, mivel én elégé táska gyilkos hírében állok- általában a cipzárok vagy épen a fülek adják meg magukat. Szóval jelenleg őt nyúzom, de elégé gyakran váltogatom. Most a tartalma egy átlag napomat takarja, semmi extra teendőm nincs:


 A táskám kipakoltam nagyjából ilyen kis összeesett ha üres. Legjobban ebben a tatyiban a különleges anyagát bíróm, aminek a tapintása inkább plüssmacira hasonlít, de mégis kicsit vagányabb.
Alap dolgok, amik nélkül általában nem indulok el- ezekre gondosan figyelek:
- esernyő: igazából esernyő gyilkos is vagyok, mert állandóan kifordítom őket, amikor meg nem akkor elhagyom.... szóval 'made in china'.
- pénztárca: iratokkal, kártyákkal, pénzzel.
- kulcsok: nem szorul magyarázatra.
- napszemüveg: lassan kikerül a táskámból már nem lesz rá szükség :(
- zsepi: nem csak náthás időszakban hanem mindig van nálam, legtöbbször több 10-es darabbal mászkálok.
- ajakápoló: szintén függőségem. :)
Neszesszerem tartalma már kaotikus egy picit...
- gyógyszerek: laktózérzékenységre, fájdalomcsillapító, valami köhögésre való bigyó- jelenleg még mindig a megfázással küzdök.
- kis tükör, ami nagyon régi.
- ragtapasz, biztostű: mert velem mindig történik valami vagy leszakad a gombom vagy a cipzárjaim mennek el... vagy épen a cipő töri fel a lábam. Tréfás velem az élet.
- körömreszelő: ha nem lenne nálam akkor tuti letörne a körmöm.
- rágó
- pendrive, kis öngyújtó.
- nehéz napok kelléke :)
- szerencsehozó üveggolyó: barátomtól kaptam még jó pár éve, azóta mindig magamnál hordom, gyakran dolgozatok vizsgák alatt is a zsebemben van.
Ezek ilyen kis szanaszét dolgok:
- notesz, mert feledékeny vagyok.
- tollak: általában több van nálam főleg suliidő alatt, plusz akkor még számológép is.
- kézkrém (a legjobb): már sajnos kötelező. :(
- megint kulcs: szüleimhez.
- öngyújtó
- hajgumi: ebből is szokott több lenni nálam.
- szájkencék: meglepően csak ennyi volt a táskámban, általában mindig van 3-4-5 darab elfekvőben mert elfelejtem kipakolni őket.
- orrcsepp: nátha jhee!
Ami kimaradt, de még a vállam nyomja:
- telefon, eltörtem így egy kicsit meg van zuhanva úgyhogy hamarosan érkezik az új előlapja. :)
- fülhallgató a telohoz: imádok zenét hallgatni is.
- szatyor, bevásárláshoz meg ugye sose lehet tudni.
- parfüm: valami kis minta vagy parfümdeo vagy valami hasonló.
- kézfertőtlenítő: elfelejtettem újat venni, nem rég fogyott el.
- cigi (csak nem akartam reklámozni, mert én se vagyok rá büszke)
- ásványvíz: ha több órára megyek el mindig rakok be.
- kaja: munkába, suliba. 
- púder, ecset, szemöldökceruza, szemceruza, pirosító: ezeket egy külön neszesszerbe pakolom el. 
- cukorka: nem kell magyaráznom. :)
- könyv: ha utazom akkor mindig!

 Én nem érzem soknak alapból amiket cipelek, mert valahogy ezekre mind szükségem is van- az élet már többször igazolta. Másrészről pedig imádom a nagy belepakolós táskákat, így pedig könnyen meg is töltöm.

Ti miket cipeltek magatokkal? Ti is meg tudjátok hazudtolni Bear Gryllst a túlélésben?
Kíváncsi vagyok a Ti táskátok tartalmára, írjátok meg nekem. 

Legyen szép napotok!

10 megjegyzés:

  1. Én most rendeltem ilyen kézkrémet, alig várom, hogy kipróbáljam, nagy kedvencem amúgy a holt-tengeri :-) Amúgy látom, a te táskád is használható fegyverként a súlya miatt :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne tudd meg, főleg ha még a kedvesem is belepakol csak győzzek mindent megtalálni. Régebben még durvább pakkal mászkáltam főleg a suli miatt, akkor volt hogy fémvonalzótól elkezdve mindenféle rajz cuccokkal volt megpakolva. :D
      Nem vitt el a szél az már biztos :D

      Törlés
  2. Tetszik a táskád, nagyon szép darab. Néhány kivételével - cigi, öngyújtó, smink készlet, könyv - minden megtalálható az én táskámban is. Egy egész "túlélő" felszerelés. Már-már furcsán érzem magam, ha kistáskával indulok el, és nem fér bele minden :)).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a kis táskáimat is kitömöm, már alapból az esernyő meg ugye ezek a felesleges kis apróságok... meg fura is kis táskával nyomulni, olyan hiányérzetem van akkor. :)

      Törlés
  3. Én is laktóz érzékeny vagyok. Amúgy az én táskám tartalma is nagyban hasonlít a tiédhez, én is csak a nagy pakolós táskákkal érzem jól magam! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohmm sajnállak, együtt érzek veled. Pakolós táskák a legjobbak, majd még mutatok pár táskát mert "sajnos" rengeteg táskám van, persze lehetne több is mert múltkor majdnem sírtam egyért annyira megtetszett... szörnyűség.

      Törlés
  4. Én régen megfogadtam, hogy mindig teszek cukorkát a táskámba...egyszer egy néni utazás közben azzal tette helyre az igencsak busz padlót verdeső vércukorszintemmel. Ott ájuldoztam, ő meg egyből kiszúrta, hogy vmi nincs rendben velem.
    Akkor tényleg nagyon megfogadtam, hogy mindig lesz vmi rágcsa nálam..hát azóta sem hordok magamnál...a lustaságom fájdalmas :D
    Lányok, tessék cukrot hordani magatokkal, ahogy Nelli is csinálja :P

    U.i. laktóz érzékenység +1

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam müzliszelet van ilyen célra :-)

      Törlés
    2. Uhhh ezeket a vércukros dolgokat ne is mond, pár évvel ezelőtt igen csak bajban voltam. Elhanyagoltam a dolgot és folyamatosan elájultam a leglehetetlenebb helyzetekben utcán, suliban, ebédlőben. Meg a folyamatos orrvérzés ami ez mellé társult, elég durva voltam... mondjuk lekopogom egy éve már, hogy nem dobtam hátast. Emlékszem az utolsó a Mozaikban történt (kocsma pécs) akkor engem is a cukor mentett meg... amúgy ez mai napig nem tudom mitől alakul ki. De voltam elég sokszor dokinál ez miatt is, nekem állandóan alacsony még kajálások után se éri el a minimumot. Mindig azt mondták egyek édeset... :S
      Én reggelente eszek müzlit az valamennyire édes és finom is. Régen ettem már olyan müzliszeletet pedig nagyon szerettem, emlékszem suliba szoktam vinni mert el lehetett nasizni előadások alatt :D

      Törlés
    3. Juj, ez nagyon rémisztő, még így olvasva is. :( Lehet h vmi más van a háttérben? Általában érdemes legalább 3 különböző orvoshoz elmenni....kb az utolsó megfejti a rejtélyt. :/

      Törlés