2013. június 6., csütörtök

A nagy szemöldök kérdés

 Azt hiszem nem mondok butaságot azzal, hogy legtöbbünk életének sarkalatos kérdése a szemöldök. Évek óta szenvedek én is eme problémával... miért is probléma nálam? Nem azzal van a gondom, hogy nincs hanem, hogy ritka és világos; ezért nem vagyok rest minden áldott nap kihúzni/kiszínezni/életet lehelni/alakítani a dolgon. Hosszú út vezetett oda, hogy megtaláltam a számomra megfelelő eszközt. Fontos az, hogy számomra megfelelő; hiszen ahányan vagyunk annyiféle szemöldök annyiféle probléma.


 Kezdjük az elején... jó pár éve sikerült olyan szinten vékonyra szednem a szemöldököm, hogy még egy hangyának is keskeny lett volna, hogy átnavigálja magát a fejemen. Ezt megelégelve, belevágtam a dús szemöldök projektbe! Nem volt egyszerű a történet, mert hála az alapos "gyomlálásomnak" helyenként igazán ritkásra sikeredett az összkép, illetve szőkeségemnek köszönhetően az árnyalat egyáltalán nem keretezte a pofim, inkább egy zs kategóriás horror filmbe való lett volna.
 Ekkor bukkantam egy csodálatos, frenetikus, zseniális, kiváló találmányra a szemöldökceruzára!
Emlékszem a legvilágosabb Essence volt akkoriban a befutó, ami alapvetően egész jó kis ceruza. Viszont annyira kemény, hogy simán kitépi a szemöldököt ha nem vagyunk elég elővigyázatosak; illetve az enyhe csillogás se valami nyerő. Na de sebaj, elég hosszú ideig használtam.
Majd tavaly a Dm-ben barangolva a S-he pultján találtam meg az igazit, meglapulva, feltűnés mentesen bújt meg.. rögtön megragadtam és landolt is a kosaramban! Itthon jött is a felismerés, hogy igen! ezaz! jól vállon is veregettem magam, hiszen ez a szín amire vágytam, ami természetes, ami építhető. A hetek, a hónapok és már több mint egy éve bizonyítja, hogy tökéletes társam! Tartós, nem kenődik, nem kopik és mára már pár pillanat alatt ki is igazítom vele reggelente a szemöldököm. Ezek mellett még a baráti ára (800pénz) is arról tanúskodik, hogy helye van a legjobbak között.
Viszont pár hónapja nem bírtam magammal, erős kényszertől vezérelve léptem a Catrice pultjához és megtettem, megvettem... elméletileg a szőkéknek való szemöldökceruzát (010 Blond' But Brow'd). Miért is mondom, hogy elméletileg? Azért mert tök vörös, de most komolyan. Semmi, de semmi köze a szőkeséghez szerintem. Önmagába nem is használom, mert az összkép igazán tréfás, viszont a fentebb említett S-he ceruzával bátran kombinálható, már ha egy kis dimenzióra vágyom- csak így zárójelesen jegyzem meg, hogy ritkán vágyom dimenzióra.

Hoztam pár képet is a termékekről:
A ceruza, ami 030-as számozással kapható.
Már ezen is látszik, hogy a Catrice világosabb.
Karon, láthatóan a Catrice darabosabb állagra is.
Dörzsölés után, azt hiszem ehhez sokat nem kell hozzáfűznöm.

 Nem sokkolnálak titeket a natúr szemöldökömmel inkább élesben mutatok képeket a használatáról:
Ez egy régebbi smink, ahol egész jól látszik milyen is ha finoman van eldolgozva.
Ez a tegnapi smink, itt erősebben használtam nincs elsatírozva sem.
Erről a sminkről lesz majd bejegyzés, de itt a Catrice ceruzájával vegyesen használtam.


 Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis bejegyzést, tudtam valamelyest segíteni a ceruza keresőknek. :)

 Ti, hogy álltok ezzel a témával? 
Nálatok mi a bevált fegyver ebben a nagy harcban?

Legyen szép napotok!!!!!

18 megjegyzés:

  1. Szerintem hibátlan a szemöldököd, nekem nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, mondjuk az alapokat tőled lestem el még régebben. :)
      Az a szemöldökös bejegyzés nagy hatással volt rám, az is biztos!

      Törlés
  2. IMÁÁÁDOM!!!!!!! :) Végre valahol olvastam a szemöldökcerkákról. Csillagos 5ös a posztért :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, akkor remélem tudtam segíteni. :)
      Szóval keres a világos 030-as számmal rendelkezőt a Dm-ekben, az ára is egész baráti 800forint és viszonylag sokáig is kitart, ha rendszeresen is használod majd. :)

      Törlés
  3. Ennek a Catrice-nek nagyon jó a színe, a hajamhoz pont jó lenne. Fel is írom a listámra. :) Szép szemöldököd van, én nem tudom ilyen szép ívesre formázni/szedni.
    Nekem egyszer a kozmetikus tépázta meg, nem is értem... nagyon vékony lett, kész szenvedés volt újranöveszteni mert foghíjas volt sokáig. Akkor még nem ismertem a ricinusolajat sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért most bevallok valamit, nem szedem a szemöldököm najó néha egy egy kósza kis szál ami zavaró az mehet, de alapvetően nem nyúlok hozzá. Még nem próbáltam a ricinusolajat, de lehet nyáron belevágok egy projektbe. :))
      Neked szerintem beválhat a Catrice, elég vöröses ez a szín. Még jó pár éve amikor a mahagóni hajszín fénykorát élte, akkor kerestem hasonló szemöldökceruzát pár akkor még a Catrice-nek híre se volt. :)

      Törlés
  4. A S-he-ről már én is sok jót hallottam, illene most már kipróbálnom azt a ceruzát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk alapszínekben nem bővelkedik, ha jól emlékszem akkor 3árnyalatban kapható. Ez a világos, egy sötét barna illetve a fekete. :(

      Törlés
    2. Akkor lehet, hogy nem lesz szerencsém. :(

      Törlés
    3. Hát igen.. a vöröses tónusok ott pont nincsenek jelen. :(
      De ha egyszer újra kiszőkülnél... ;)

      Törlés
  5. Én mindig utáltam a szemöldököm, az elmúlt kb egy évben kezdtem megbékélni vele, de scak úgy, ha ki van húzva, bár én barna szemhéjpúdert használok erre a célra.. de bakker, mit nem adnék ilyen szemöldökért :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sajnos a szemhéjpúdereket általában szétmaszatolom... valahogy leperegnek a kis szálakról amit utána zseniálisan szét is tudok kenni. Nekem azok nem jöttek be. A titok, hogy nem szedem.. bár nem vagyok rá büszke, de ha kiszedném akkor megint biztos elvékonyítanám, így inkább nem nyúlok hozzá. :D

      Törlés
  6. Az utolso kepen a szemoldokodnek a szine tetszik. Probald ki a HM-nek a "Light Brown" szemoldokceruzajat. En ezt hasznalom, es ugy nez ki hogy HG termek nekem. Olcso, tartos es a szine pont megfelelo:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nooo, majd megnézem, bár a közelemben lévő HM-ben nincsenek smink cuccok; de remélhetőleg ami nálunk nyílik majd ott lesznek. Még nem is láttam sehol olyan ceruzát, szóval rá is keresek mindjárt! Köszi a tippet!!!!

      Törlés
  7. Én szedem és arra erősítek barna szemöldök ceruzával, ami Avonos, és nagyon szeretem! :)
    Én amúgy festett vörös vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhh az nagyon jó ceruza, anyukámnak rendeltem pár hónapja neki is tökéletesen beválik, mondjuk az ő hajában is van némi vöröses beütés! Kár, hogy színügyileg nincs sok választás csak a sötét hajú nőcikre gondol az Avon :D

      Törlés
  8. Gyönyörű a szemöldököd! :) Nekem sajnos nincs türelmem túl sokat szöszölni vele, így inkább hetente egyszer befestem magamnak, így reggelente nincs vele gond. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem.. én is agyaltam a festésen, de se bátorságom se lelkierőm illetve mi van ha elszúrom? Kozmetikushoz meg nem szeretnék futkosni, így marad a reggeli rutin része. Mondjuk most már az évek során tényleg pár perc a sminkelés is, így belefér még. :)

      Törlés