2012. május 5., szombat

Franken, az első saját lakkom


Alanyaim és a végeredmény, az alsó kép azért homályos, hogy a csillogás jobban kivehető legyen.
Renget képet csináltam és jó nagy kupit is!

 Amikor meg láttam Calo(z) blogján ezt a bejegyzést már akkor beindult a fantáziám, miként is fogom romba dönteni az asztalom. Annyira megtetszett a körömlakk kevergetés, hogy tudtam amint lesz időm bele is vágok. Bár pont ilyesmire nincs időm a rengeteg zh-m miatt, de nem bírtam ki, hogy ne essek neki valahogy kellemesebb időtöltés mint az integrálás!!!
Szó szerint neki ugrottam a dolognak, jó hogy legalább annyi eszem volt, hogy rajzlappal körbebarikádoztam magam, mert folyt itt minden:
 Mint egy elmebeteg doktor elkezdtem kevergetni, próbáltam eltalálni a pigment és a körömdíszítő csillámok arányát egy festőtálcán, mutatok képet a keverési eredményeimről:

 Általános megállapításom, hogy a pigmenttel vigyázni kell mert ettől be fog sülni a lakkunk (az alsó plecsniken látszik is). Persze mindenki maga dönti el, milyent is szeretne. A rombusz alakú körömdísz a festőtálcán működik, viszont a körömlakkos üvegben letapad az aljára amit képtelenség felrázni (lehet, hogy az a nikkel golyó amit beleraknak nem is olyan hülyeség); nagyon megbántam, hogy beletettem. Az apró ezüst csillámok viszont szuperálnak!
 Én egy viszonylag könnyű fedésű inkább fedőlakknak minősíthető darabra számítottam. De a pigmentet nem sajnáltam belőle, inkább aranyszínű lett ezüst csillámokkal ahogy a gyűrűs ujjamon is láthatjátok és elég rendesen van fedése, mert teljesen eltakarta az alatta lévő rózsaszín lakkot:
 Adnék nektek pár tippet is, mivel nem vettem kis kanálkát amivel át tudtam volna rakni a pigmentet és a csillámot ezért csináltam pár eszközt:
Papírtölcsér a csillámpor átöntéséhez, ez egy viszonylag jó ötlet ha remeg a kezünk.
A szívószálból pedig levágtam egy darabot és kanálként funkcionált ezzel mertem át a pigmentet a körömlakkos üvegbe, jó megoldás mivel oldalról sem potyog le a por.
 Tudom, hogy én vagyok a béna de egyszerűen nem vagyok képes visszaadni a kevert lakk valóját. Remélem azért látszik, hogy abszolút hordható lett és biztos vagyok benne, hogy használni is fogom. Nem ez volt az utolsó projektem abban is biztos vagyok!

Ha tetszett nektek ez az ügyes bajos próbálkozásom, akkor kíváncsi lennék a véleményetekre. 
Ti próbáltátok? Tervezitek? Van valami tuti ötletetek a következő lakkomhoz?

10 megjegyzés:

  1. :D Dejó! Egyébként nekem nem lenne türelmem ilyen csinálni! :D De nagyon jó ötlet! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira jó pedig, én nagyon élveztem! Jó kis kikapcsolódás ha az ember lányának tele van az agya. :)

      Törlés
  2. :-) Hurrá, más is belevágott! A pigmentek tényleg csalókák, mert képesek összeállni, meg a végén, ha sok kerül a lakkban nagyon érdes lesz a lakkozás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj örülök, hogy írtál! :)
      A pigmenttel tényleg vigyáznom kell, mert nagyon tömör lett és érdekes módon most néztem az üvegben, hogy picit mintha kicsapódott volna (azaz vöröses csillogás csomósan jelent meg valahogy nem tudott egybeforrni a lakkal). A nikkel golyó pedig tényleg szükséges lesz, mert nem csak a rombusz csillám, hanem az ezüst is képes leülni a lakk aljára, bár nem tudom, hogy a golyó mennyit fog rajta segíteni. De ha über brutál módon felrázom akkor semmi gond nincs.
      Jövőhéten el is ugrom a körmös boltba körbenézni, hogy legközelebb már felkészültebb legyek kicsit.
      Remélem lesz még bejegyzésed, mert a Catrice Kaméleonja is felcsigázott. :)

      Törlés
  3. de jó lett én is szoktam köröm lakkot keverni :) bár úgy hogy amikben már kevés van összedűtöm őket és tök szép színük lesz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is gondoltam erre, de a feláldozhatóak listájában: szürke, zöld árnyalatok szerepelnek így egy kicsit félek, hogy nagyon beszürkülne a történet. Majd még kieszközölök valamit, hogy legközelebb megpróbáljam lakkokkal is. :)

      Törlés
  4. Mióta megláttam a bejegyzést, próbálkoztam én is párszor, bár még egyik végeredmény se került fel a blogomra. ^^
    A tiéd különösen tetszik! :) Szép színe lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, arra gondoltam, hogy a körmös boltban láttam anno még csomó színes csillámot és legközelebb olyasmivel próbálkozom. Meg azt a lakköntözgetést is kipróbálnám már szívesen.

      Törlés
  5. Szeretem olvasni a blogodat, ezért kaptál tőlem egy díjat. :)
    http://stilebellezza.blogspot.com/2012/05/elso-dijam.html

    VálaszTörlés