2012. május 20., vasárnap

Szemhéjalapozók

 Ha egy dolgot kéne kiemelnem, amit a beauty blogok által ismertem meg az a szemhéjalapozó lenne. Azóta én is rájöttem, hogy a tartós smink igazi titka ezekben a kis tégelyekben rejlik. Most, hogy már birtokában vagyok egy két darabnak pár szót írnék is róluk.

 Ezeket a szemhéjalapozókat Edittől rendeltem, vegyes véleményeket olvastam róluk ezért már nagyon kíváncsi voltam rájuk, hogy nálam, hogy szuperálnak. Nagyon szimpatikus a csomagolás, a kis applikátoros tégelyek mérete nagyobb mint a Catrice szemhéj alapozónak. Három színt tartalmaz egy matt nude árnyalatot, egy csillámos pearl gyöngyházas árnyalatot és egy szintén csillmás barnás champagne árnyalatot. A háromból kettőt szándékozom csak meg tartani, a pearl-t a későbbiekben a ti javatokra fogom felajánlani.
Jó megoldás lenne az applikátor de se a Catrice se az e.l.f. termékeit nem lehet eldolgozni vele, így maximum csak oda pöttyinthet vele az ember, de ez a megoldás még mindig szimpatikusabb mint a Nyx szemhéj alapozója ami tégelyes. Persze a Nyx-nél látjuk a tartalmat, míg a többinél nem biztos, hogy az utolsó cseppig el tudjuk használni.
A szemhéjalapozókról még elmondható, hogy a Nyx bőrszínű kissé narancsosabb árnyalatú viszont könnyen eldolgozható, a Catrice csillámos enyhén bézs színű, az e.l.f. nude árnyalata áll hozzám legközelebb, míg a pearl és a champagne jócskán csillog.
Tartósságban viszont nálam érdekes eredmény született, a Nyx hiába az elején eszméletlen jól szuperált mostanság fél nap után összehúzza rondán a szemfestéket. A Catricet szerettem, viszont hamar elfogyott és ahhoz képest az ára is sok. Az e.l.f.-nél a nude teljes szerelem nálam iszonyatosan tartós, a csillámosokat pedig alkalmakra tudom elképzelni. A champagne nekem szimpatikusabb volt, mivel imádom a barna színeket.
Állagra számomra a Nyx a legszimpatikusabb mivel krémes könnyen kezelhető, az e.l.f. termékei egy picit darabosak, főleg a champagne árnyalat.
Készítettem képet, amik árnyékban és napsütésben mutatják be őket:
árnyékban: e.l.f. champagne, catrice, nyx, e.l.f. nude

napsütésben: e.l.f. nude, nyx, catrice, e.l.f. champagne

Persze rengeteg jobbnál jobb szemhéjalapozó van a piacon a Paint pot a Mactől, UD primer potion, Too faced, Beyu, Kryolan, Benefit szerintem már mindről hallottatok. A drogériák polcain is találhatóak Alverde, Essence és még a Manhattannél is. Szerintem mindenki tud találni magának megfelelőt. 

Összegyűjtöttem pár hasznos információt a lányoktól, nagyon sok jó teszt született már:
Calo(z) e.l.f. termékekről írt, szerintem nagyon hasznos és nagyon jó kis bejegyzés.
Lolly több terméket mutatott meg egy tesztben.
Nikinél az Artdeco szemhéjalapozójáról olvashattok véleményt.
Belle is írt egy összehasonlító bejegyzést, érdemes megnézni.
Diánál is olvashattok jó kis átfogó tesztet.
Erzsinél a Too faced szemhéjalapozók nagy tesztjét olvashatjátok.
Évinél az Essence You Rock! szemhéjalapozójáról láthattok tesztet.
Krisztinél az Urban Decay Primer potion tesztje látható.
Nagyon sok beauty blogon találhattok jobbnál jobb véleményeket teszteket, érdemes körbenézni vásárlás előtt! Remélem a lányok nem haragszanak meg, hogy említettem őket, de ezek a bejegyzések szerintem nagyon hasznosak tudnak lenni és sok jó tanáccsal szolgálnak mindenkinek! 

Ti mit használtok? Melyik a kedvenc szemhéjalapozótok? Mi vált be nektek a legjobban?
Esetleg tervezitek még csak a beszerzést?




2 megjegyzés:

  1. Nekem a Lime Crime, Candy Eyed Eyeshadow Helper nagyon bejott!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma is tanultam valami újat, még nem is hallottam róla. Már a neve is mennyire aranyos candy eyed eyeshadow helper nagyot nevettem, a csomagolása meg iszonyatosan édes nagyon helyes rajta az a masni! Jó pofa kis termék lehet, biztos öröm használni reggelente.

      Törlés