2012. március 8., csütörtök

Alapozók csatája

 Már láthattátok a februári kedvencek között a Bourjois Healthy mix serum alapozóját, ami már régi nagy vágyam volt. Az Astor Mattitude HD alapozót váltotta fel, ami az elmúlt hetekben fogyott ki. Ez a bejegyzés az ő csatájukról szólna. Mivel drogériás viszonylatban a világos bőrű lányok legjobb barátai lehetnek!

 Kezdés képen annyit, hogy én nem vagyok a vakolatok mellett. Ezért próbálok olyan alapozókat vásárolni amik, nem annyira erős fedő képességűek. Sajnos drágább magas árkategóriás termékekkel nincs összehasonlítási alapom, biztos vagyok benne, hogy azok között is találhatunk magunknak jó termékeket. Az én bőröm száraz, gyakran problémásba hajlik át, sokszor nincs időm a sminkemen aggodalmaskodni reggeltől estig ki kell állnia a strapát!


 Míg az Astor 3500ft körül mozog a Bourjois 3800-4200ft között attól függ hol vásároljuk meg, így árban se állnak egymástól vészes távolságban. Csomagolás tekintetében mind a kettő pumpás kiszerelésű, az Astorban nem látjuk az alapozót míg a Bourjois egy nyúlánkabb csomagolásban kapható. Állagra az Astort sűrűbbnek mondanám, a Bourjoist pedig kicsit folyósabbnak. (Bár a serum kifejezés inkább itt is gél állagot sejtet.)

Felül Bourjois Light vanilla, alul Astor Hd Mattitude Ivory

 Mind a két szín a legvilágosabb kapható árnyalatban pompázik, az Astor inkább rózsásabb tónusú a Bourjois pedig sárgásabb.
 Felül a Bourjois alul Astor
 A Bourjois illata tökéletes, annyira gyümölcsös finom... az Astor semleges, vagy legalább is én nem érzem..
Eldolgozhatóságban mind a kettő nyerő, ehhez készítettem pár fotót is:
 Felül Bourjois alul pedig az Astor
 A képeket elnézve az biztos, hogy a Bourjois közelebb áll hozzám. De kinek a pap kinek a papné. 
Tartósság, az már egy kényes téma. Érdekes dolgot figyeltem meg, az Astor hiába ígér matt finisht mégis hamarabb átfényesedett mint bármelyik másik régebbi alapozóm, a Bourjois inkább egészséges végeredményt kölcsönöz nem igényel nagy púderezési technikát. Viszont mind két alapozó bírja a napi hajtást, egyikkel se volt gondom; a kopásuk egyenletes. Egyikkel se fordult elő, hogy foltos lett volna a napvégére.   
Nem lehet szó nélkül elmenni az ígéretek előtt sem. Az Astor SPF22-vel véd a káros napsugarak ellen, csökkenti a pórusok láthatóságát és egész napos matt hatást ígér. A Bourjois semi-matt finisht ígér, licsi goji bogyó és grenadin található az összetevői között. 
Hátrány képen annyit elmondanék, hogy az Astor azért megszívatott rendesen mert pont nem a jó pillanatban fogyott ki. A szétszerelése elég nehéz volt, de nagy meglepetésemre még jó 2-3napot még kitartott.  Én ezt a pumpás megoldás rovására rónám fel, mert így biztosan nem tudják elhasználni teljes mértékben az alapozónkat. Ez a félelmem a Bourjoisval szemben is fent áll!
 Összességében mind a két alapozót jó vételnek tartom, aki nem érzi szükségét profi fedésnek. Illetve könnyedebb alapozót keres annak érdemes rájuk vetni egy pillantást.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése