2012. április 22., vasárnap

Mennyei vanília pudingos muffin

Amire szükséged lesz:
- tej kb 4,5dl
- vanília puding
- 2bögre liszt (egy bögre kb 2-2,5dl)
- 1bögre cukor (kristály, de lehet barna cukor is)
- 1csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
- 1csomag sütőpor
- 0,5dl napraforgó olaj
- 1db tojás
Ez a mennyiség 12darab muffinhoz elegendő!
Elkészítés:
A pudingot 2-2,5 dl tejjel felfőzöm szigorúan cukrozatlanul, majd hagyom kihűlni, de időnként megkevergetem, hogy ne álljon össze! Egy edényben a 2bögre lisztet elkeverem az 1csomag sütőporral, egy másik edényben pedig a tojást, cukorral, körülbelül 0,5dl étolajjal és a hozzáadott vaníliás cukorral robotgéppel jól eldolgozom. A két edénytartalmát vegyítem ekkor kerül bele a tej ezt próbáljuk meg fokozatosan adagolni és közben robotgéppel keverni, körülbelül 1dl tejet fog felvenni, de a cél a krémes nem túl híg állag elérése, maradjon azért sűrű krémes! Ha úgy látjuk szükségét akkor még egy kis olaj kerülhet bele, de csak óvatosan.
A sütőt előmelegítem 170fokra és a légkeverős üzemmódot választom ki. Majd a muffin tepsibe belehelyezem a kis kapszulákat. Ekkor a kapszulák 1/4 részét töltöm meg a tésztával, majd a kihűlt puding következik. Próbáljuk meg középre célozni, mindig csak egy csapott evőkanálnyi mennyiséget. Arányosan oszlassuk el. Majd még egy réteg tésztával borítsuk be a pudingos részt. Elméletileg teljesen elfogja takarni a pudingot.
Ekkor mehet be a sütőbe, cirka 25-30perc alatt megsül. Ha nem egyenletesen süt a sütő akkor menet közben átforgathatjuk a tepsinket és tarthatunk tűpróbát is.
Ha édesszájúak vagyunk akkor a tetejére mehet egy kis tejszínhab amikor kihűlt, de én jelenesetben vigyázok családom koleszterinszintjére, ezért lazán porcukorral hintettem meg csak.
Tipp:
-Ha a pudingot gyorsabban ki akarjuk hűteni, akkor a csapba engedjük hideg vizet (a pudingos tálunk 1/3-dát lepje el) és tegyük bele a pudingos tálkánkat úszkálni, ez idő alatt megcsináljuk a tésztát amíg hűl, így a projekt fénypontjára már használható is lesz a puding!
-Ha a csokoládés verzióra szavaznátok, akkor a tésztába cukrozatlan kakaó port rakjatok, és még sütés előtt csokoládé darabokat szurkáljatok a formákba, ez már akkor tripla csokis verzió lesz.
-Ha a krémes tésztára szavaztok akkor tej helyett natúr joghurtot ajánlok, de ekkor is szükségetek lesz minimális tejre majd a tésztához is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


2 megjegyzés:

  1. De jól néznek ki! :)) Ha lesz időm rá, szerintem megcsinálom! :) köszi!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom is volt, nem olyan tömény édes hanem pont megfelelően. Az kimarad amúgy, hogy a porcukrot a még meleg muffinokra kell hinteni, hogy frankón rá olvadjon! ;)

    VálaszTörlés