2012. március 26., hétfő

Projekt I.

Következő két hetem alanyai

Rami ötletén felbuzdulva, én is arra jutottam, hogy nagyon sok termékemet nem használom már ki és keresnem kell egy jó alternatívát az elhasználásukra. Nem tudom ti, hogy vagytok ezzel; de nálam általában mindig van valami aktuálisan favorizált szín/színek amiket már automatikusan kenek fel reggelente. Persze ezek nagy része újabb termék, így nagyon sok régebben megvásárolt dolgom otthon várja a szebb időket! Már jó ideje az OSS palettát cipelem magammal, a monokat már jó ideje otthon hagyom. Ezen szeretnék elsősorban változtatni!
Igazándiból alapozóból, púderből, szempillaspirálból (jelenleg van egy mini is), szemöldökceruzából, korrektorból, szemfesték alapozóból, tusból mindig egyet használok és amikor elfogy akkor veszek csak újat. Viszont szemfestékekből, pirosítókból és szájkencékből felhalmoztam egy kisebb mennyiséget.
Arra gondoltam, hogy ha már kétlaki életet élek akkor használjam ezt ki. Azaz ha elutazom akkor mindig váltogassam a szemfestékeket, így két hétig úgyis csak azokból tudok majd csak sminkelni!
A projektem első két hetében ezeket a szemfestékeket válogattam ki:
Elf- Silver lining, Elf- Luxe, Manhattan- Smokey grape, Manhattan- Vip petrol
Ennek van egy másik célja is, én mindig berögzötten a barnákhoz nyúlok ha reggelente sminkelek most megpróbálok ebből kiszakadni és egy kis színt belecsempészni a mindennapjaimban! Kíváncsi leszek magamra! 
Távlati célom, hogy a következő hetekre is lesz miből csemegéznem először a szemfesték kupacból válogatok majd szépen a pirosítókból és a szájkencékből is. De most jelenleg nagyon bele vagyok szerelmesedve az Alverde-be, úgy hogy tőle nem válnék meg mostanában ha nem bánjátok. :)
Remélem így szépen lassan minden sorra kerül, és az elfeledett termékeket újra használom majd.

Ti terveztek ilyen lépéseket? Van régi elfeledett kedvencetek, amit ma már nem használtok? Szerintetek milyen lesz a projekt, ti próbáljátok magatokat ösztönzi?

5 megjegyzés:

  1. Én is szoktam ilyet csinálni. Egy kis fonott kosárkába készítem ki azokat, amiket használni fogok egy adott héten. :) Bár egy ideje ellustultam, most be kéne vezetni megint.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is egy jó ötlet!!!!! Tényleg nagyon el lehet felejteni ezeket a kis monokat, örülök, hogy most újra használatban vannak!!! :)

      Törlés
  2. Ehhez nekem is csatlakoznom kéne, de már előre élek megnézni mennyi mindent nem használok. De most itt az ideje nekem is belekezdeni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon rémisztő volt látni, hogy csomó olyan régebbi mono szemfestékem van amit akkor imádtam amikor megvettem de nagyon elfelejtettem őket. Főleg azért sajnálom ezt, mert nagyon galádnak érzem magam hiszen azokért is pénzt adtam ki, és nem tehetem azt, hogy porosodjanak csak a dobozkámban. :S

      Törlés
    2. Igen, én is úgy érzem, nem hagyhatom őket szomorkodni... Nálam emiatt mágneses palettába kerültek, így nem kell egyenként nyitogatni őket, és ugyanúgy palettaként kezelem őket, mint a többieket. Azóta tényleg többször kerülnek elő. :-)
      Lásd:
      http://djkatybeauty.blogspot.com/2012/03/mono-szemfestekek-uj-elete.html

      Törlés