2012. április 7., szombat

Harc a szép arcbőrért

 Tegye fel a kezét, aki szeretne szép ragyogó, pattanásoktól felesleges hegektől vörösségtől mentes arcbőrt? Nektek íródik ez a bejegyzés! Már jó ideje próbálom felvenni a kesztyűt a bőrhibák ellen.
Sajnos nekem az ételallergia az ami meghatározza a mindennapjaimat, hegek kiütések égő pattanásszerű képződményekkel tarkítva az egészet, amik főként a szám körül és az nyak vonalában jelennek meg.
Ebben a bejegyzésben azokról a készítményekről írnék amiket használok és használtam; remélve, hogy nektek kedves olvasóim mankót tudok nyújtani a harchoz! :)

 Kezdjük a napi rutinom alanyaival:
Balea Kétfázisú szemfesték lemosó: nagyon régóta ezt használom, verhetetlen a smink eltávolításában. Olcsó és sokáig elég! Ajánlani tudom csak!
 Himalaya Herbals arclemosók: a baloldali inkább zsírosabb bőrű lányoknak ajánlott a jobb oldali pedig szárazabb bőrűek számára készült. A zöldet nyáron, tavasszal ajánlom nagyon jól hűsít, nyugtatja az arcbőrt! A jobb oldali pedig hidratál, én már kétszer újravásároltam és ha elfogy akkor biztosan újra is fogom!
Állagra a zsírós bőrre való arclemosó zselésebb, kísértetiesen hasonlít egy másik Himalaya termékre a Habzó arclemosóra, viszont az amíg horrorisztikusan szárít ez nem! A száraz bőrre való lemosó, krémesebb lágyabb nagyon kis pihe puha bőrt eredményez! A Himalaya termékekről elmondható, hogy nagyon intenzív az illatuk ami tartósan meg is marad a bőrön. A tubusos arclemosói és az arcradír tökéletes választ, mindenki tud választani a bőrtípusának megfelelőt!
Yves Rocher Pórusösszehúzó tonik: nem régen vásároltam, de eddig nagyon jó választásnak találom. Kellően ápol még se szárít, nem okozott több pattanást viszont kellően felveszi a harcot a meglévőekkel!
Érdekes zselés zöldes állaga van, ami lehet először fura de én már találkoztam ilyen tonikkal. Kevés elég belőle, nagyon jól eloszlatható.
 Az Alverde krémjeit nagyon szeretem, mivel pillanatok alatt beszívódnak mégis hidratálnak egész napra. Ezen felül nem ragacsosak, nálam maszkhatásúak se voltak. A bőröm rettenetesen imádja őket! Nem is igazán értem a sok negatív kritikát, amit kapnak! Ennyi pénzért kiváló nappali krémek!
Balea Augen roll-on szemkörnyék ápoló: ritkán használom, csak ha fáradt karikás szemekkel ébredek. Inkább hűsítő hatása miatt kedvelem, de gondolom azt a golyónak köszönhetem. :)
La Roche-Posay Cicaplast: na ő igazán megérdemelne egy külön posztot! Több mint két éve hű társam, nálam ő az igazi csodakence, hiszen nagyon jó sminkalap mert egy védőréteget képez a bőrön. Segíti a gyors gyógyulást, gyulladás csökkentő, kiváló kipattogzott bőrre égésre is. Nagyon szeretem! Rengeteg egyéb célra is felhasználható: műtétek után hegekre, ajakápolás, kisebb száraz foltokra. Nálam ő a multifunkciós krém!
Plusz dolgok, amiket nem mindennap használok:
Freeman Sárgabarack és vadcseresznye hidratáló arcradír zselé: hetente két alkalommal használom, elmondható róla, hogy egyáltalán nem sérti fel az arcbőrt viszont jól végzi a dolgát. Kellemes friss tiszta lesz az eredmény! Már elég rendesen elhasználtam! Nem egy csoda készítmény, viszont nem is rossz termék!
Sunfleur Zsályás arcradír: róla már teszt is született, amit itt megtaláltok! Sajnos már nagyon fogytán van, de nagyon megszerettem! Biztosan újra vásárolom!
Himalaya Herbals Tápláló bőrápoló krém: nagyon jól hidratál, bár számomra erős az illata. Éjszakára használom, vagy ha túlságosan kiszáradna a bőröm, viszont kézkrémnek is tökéletes!
Decubal Tápláló és hidratáló krém száraz bőrre: nagyon gazdag hidratáló krém, ami jól ápol de nekem egy kicsit nehéz. Szintén éjszakára szoktam kenegetni, illetve ha a karomon meg jelennek szárazabb voltak akkor ott is jól szuperált. Már kevés van benne nagyon!
Amiket próbáltam és beváltak:
Biderma Sebium h2o micellás oldat: erről láthattok tesztet ezen a linken. Ezt az 500ft-os mintát használtam belőle, de egész jó hatással volt a bőrömre! Édesanyám is sokszor nyúlt hozzá, ő is megszerette.
Alverde Clear iszapos arclemosótonik: nálam ő is nyerő volt, nem is tudom mért nem vettem újra. Őt a januári kedvenceim között ezen a linken megtaláljátok. Az én bőröm cseppet sem szárította, jól tisztított.
La Roche-Posay Effaclar Duo korrekciós bőrápoló: nagyon jó alternatíva lehet erősen pattanásos sok csúnyasággal megáldott lányok számára, ő tényleg felveszi a kesztyűt a pattanásokkal! Egy két nap alatt helyre hozza az arcbőrt, viszont makacs váladékos kiütésekkel nem bánt el. Az egyik legjobb krém amit valaha próbáltam ilyen téren!

Rengeteg más arctisztítót ápolót próbáltam, sok kencét megismertem főleg a közepes árkategóriában. Viszont, ami nálam bevált megszerettem az nem biztos, hogy másnak is jó lehet. Ezért ha komolyabb bőrproblémával küzdötök keressetek fel egy bőrgyógyászt, aki tud ebben segíteni, mivel sokszor ezek mögött más rejtőzik! Érdemes elmenni egy komolyabb kivizsgálásra esetleg a háziorvosotok véleményét is kikérhetitek! Ha esetleg szeretnétek krémet váltani érdemes előtte a neten kutatni hiszen a Krémmánia oldalán is sok mindenről találhatunk információt és olvashattok véleményeket is! Illetve szinte az össze blogger leányzó megosztja a tapasztalatait amiből meríthettek!
Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést, és tudtam új termékeket mutatni amiket eddig nem ismertetek; ha esetleg valami konkrétan érdekelne titeket nyugodtan írjátok meg!

Nektek mi a bevált "recept" a szép arcbőrért vívott csatában? Mi a kedvenc krémetek? Esetleg valami házi praktikára esküsztök?

Ugye nem felejtettek el jelentkezni a nyereményjátékomra???

8 megjegyzés:

  1. Nekem ami a leginkább bevált a pattanások ellen: http://www.flpkenya.com/express/images/forever%20Aloe%20Vera%20Gelly.jpg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhh én is használtam, csak anno volt egy keményebb műtétem és utána a hegeimre!!! Ennek már lassan 4éve. :)
      Tényleg nagyon jó!

      Törlés
  2. En azt ajanlom hogy minnel kevesebbet foglalkozz a boroddel. Egy egyszeru tisztitas es hidratalo krem reggel es este eleg. Par evvel ezelott nekem az MD formulation valt be. Ez egy csodaszer volt nekem...

    VálaszTörlés
  3. Na most googliznom kellett még nem is olvastam ezekről a termékekről, a Glycare acne gel egészen szimpatikus is lett; itthoni cikkeket nem is találtam róluk ez valahogy nem jutott be kis hazánkba. A My solution pakkok viszont nagyon jónak tűnnek!
    Nálam az a legnagyobb probléma, hogy sok ételtől kipattogok viszont ahogy a mellékelt ábra mutatja türtőztetni nem tudom magam; így vállalnom kell a kis vulkánjaimat, én csak így hívom őket! :D

    VálaszTörlés
  4. A Himalaya termékekről jókat hallottam eddig is, lehet, hogy majd kipróbálok valamit. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes megnézni őket, na meg megszaglászni is mert ahogy írtam elégé erőteljesen az illatuk!

      Törlés
  5. Köszi szépen a posztot és mindent;):) A héten már be is szerzek 1-2-őt ezek közül, hátha nekem is beválnak majd:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit! Írtam mailt is tegnap, mert eszembe jutott egy két dolog!

      Törlés